U18: Herentals HYC - Leuven Chiefs (7-2)


08 March 2023

Op vrijdagavond moesten onze U18 Chiefs aan de slag in en tegen Herentals HYC. Een moeilijke opdracht tegen de eerste in het klassement. Maar zoals we van elke chief gewoon zijn, gaat hij er altijd voor en zo ook onze U18. Een vrijdagavond heel laat spelen is echter niet zo goed voor onze Chiefs, die liever een vredespijp gerook hadden en de met de squaws op stap waren gegaan. Want zo bleek de wiskunde het bij sommigen te laten afweten en mochten we tweemaal in de eerste periode op de strafbank omdat er 6 spelers op het ijs stonden. Misschien hadden zij die pijp al gerookt voor de wedstrijd ;-) . Desondanks de twee powerplay goals die we daardoor slikten en nog 2 andere goals wisten ze het hoofd koel te houden en tegen het einde van de eerste periode vond Wesley Michiels het net van de tegenstander op aangeven van Thomas Delport en Simon Falat. Met 4-1 gingen ze dan de wigwam in waar opperChiefs Ben in het kwadraat ze een ander pijp deden roken want in de tweede periode werd er slechts 1 keer door HYC gescoord. Er was een duidelijke maar geheime boodschap gegeven die zelfs in de rookpluimen niet te ontcijferen viel.
Met 5-1 op naar de derde periode. Ook hier werd het vuur aan de schenen van de Herentalse spelers gelegd en slaagde Thomas Delport op assist van Nawfal Laeremans er uiteindelijk 7-2 van te maken. Ondanks het verlies hebben Chiefs zich toch kunnen plaatsen voorde play-offs waar uiteindelijk alles nog kan om toch de beker te winnen.
 
O ja bijna vergeten, blijkbaar heeft onze Jona Dignef een challenge met de coach aangegaan maar die helaas pindakaas verloren, vandaar de foto. Ook al verliezen we , de fun factor blijft hoog in het vaandel!
 
Voor de eerste maal play-offs in U18!
Doordat Chiefs 4de zijn geeindigd moeten ze het dus terug tegen Herentals opnemen dit weekend.
Zowel zaterdag als zondag wordt er gestreden in een best of two.
Dus kom hen aanmoedigen !