U20: Leuven Chiefs vs Luik Bulldogs (2-4)


08 March 2023

Eveneens op zaterdag gingen later op de dag onze U20 de schaatsen aanbinden om het op te nemen tegen de bulldogs uit Luik. Wat eerst een haalbare kaart leek te zijn werd al snel de kop ingedrukt want de bulldogs gaven zich hlemaal niet gewonnen en waar we dachten die hodjes te temmen leken die teveel kattevoer te hebben gegeten want het waren eerder leeuwen die hun territorium zeer hard verdedigden.
De eerste periode zette alvast de scene vast. met 0-0 gingen beide ploegen de kleedkamer in. Met de nodige begeerte om een goal te scoren kwamen beiden terug het ijs op. Er vielen inderdaad snel 2 goals, alleen aan de verkeerde kant en moesten onze Chiefs dus op zoek naar gelijkmakers.
In die zoektocht werden er aan beide kanten wat foutjes opgestapeld, maar dan toch kwam uiteindelijk die aansluitingstreffer van Maxence Leenders op aangeven van Lucas Vanhove en Tim Sioen.
Spijtig genoeg konden onze Chiefs niet verder op het elan verder want 4 minuten later stond het 1-3. tot overmaat van ramp zelfs 1-4 7 minuten voor affluiten. Ian Poukens zag dat toch niet zitten en ging bij de puckdrop aan de haal met de puck en 40 seconden later was het 2-4. Echter lukte het onze Chiefs niet meer om te scoren in de laatste 6 minuten en werd de wedstrjid beeindigd met een 2-4 verlies.
 
Op 1 april om 21:15 spelen ze hun laatste wedstrijd opnieuw tegen de Bulldogs. Revanche verzekerd!